Meer spelkracht

Deze pagina biedt extra informatie. Extra informatie met betrekking tot gevolgde opleidingen/cursussen, maar ook informatie voor ouders, leerkrachten en andere professionals die meer willen weten. Daarnaast zijn er plannen om informatieavonden te organiseren.

Tip: volg mij via mijn Facebookpagina “praktijkspelkracht” of via LinkedIn op “Anja Uijtdewilligen”.

Opleidingen/cursussen

De volgende opleidingen/cursussen heb ik afgerond:

  • Open Universiteit: Inleiding in de Psychologie
  • Pabo met daarbij oa. HBO+ opleidingen; hoog- en meerbegaafdheid en Specialist Het Jonge Kind
  • Master Speltherapie (incl. Medische Basiskennis en Psycho Sociale Basiskennis) met als keuze-vak “ouder-kind”
  • 2 daagse kennismaking “Een Taal Erbij”
  • 7 daagse  “contextueel en systemisch werken met Een Taal Erbij”, Kontekst Gooise Meren, Ady van Doornik
  • 4 Daagse “Trauma, speel het klaar” bij Erna van Dijk
  • Supervisie bij Tineke Brug
  • Training “Trauma en oorlog”
  • Webinar “ASS en Sensoriek”
  • 3 daagse opleiding Sherborne
  • 4 Daagse “Hechting, een samenspel” bij Erna van Dijk

“Hoe lang duurt een traject?” wordt de volgende 3 daagse.

Daarnaast neem ik jaarlijks deel aan netwerkbijeenkomsten en congresdagen van de NVVS.

Kenniskring 

Ben jij nieuwsgierig naar “spel als taal van het kind”?  Kijk op “voor scholen” en “ouderbegeleiding”. Ben jij een andere professional, wees ook welkom. Graag organiseer ik een kenniskring voor 6 à 8 personen bij mij op de praktijk. Graag deel ik mijn kennis en ik ben ook nieuwsgierig naar wat spel kan betekenen voor jou? Neem contact met mij op voor meer informatie.

Intervisie en Supervisie

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en met collega’s ervaringen te delen. Ook vind ik het fijn om bij een collega vaktherapeut “in de keuken” te mogen kijken. Drie intervisiegroepen zorgen voor een fijne mix. De ene is met alleen speltherapeuten, de tweede samen met PMKT (Psycho Motorische Kindertherapeuten) en de derde “Trauma, speel het klaar”.

Daarnaast volg ik een supervisietraject. Hier komt mijn “eigen verhaal” aan bod, met daarbij ook mijn rol als speltherapeute. Op deze wijze probeer ik mijn expertise uit te breiden en daarbij mijn eigen draagkracht als hulpverlener te vergroten.

Boosheid Omarmd

Dit is de titel van mijn masterthesis met als onderzoeksvraag: Wat speltherapeuten inzetten bij jonge kinderen die problemen hebben met het reguleren van boosheid en wat ouders en leerkrachten hiervan kunnen benutten.

De eerste thema-avond zal over dit onderwerp gaan. Hieronder een stukje literatuur uit mijn onderzoek:

Belang van speltherapie

Speltherapie is een behandelvorm, waarbij spel als middel wordt gebruikt om het kind te begrijpen en te helpen (NVVS, 2020). Daarnaast werd in een meta-analyse naar de effecten van speltherapie aangetoond, dat er waarneembaar bewijs is dat CCPT- interventies bij kinderen met gedragsproblemen werkzaam zijn (Lin & Bratton, 2015). Een studie, gericht op speltherapie, toont aan dat kinderen tussen de 5 en 10 jaar oud, die deelnamen aan Cliënt Centered Play Therapy (CCPT) beter in staat waren om zich te beheersen en zich op steeds betere manier konden uiten, zowel binnen de spelkamer als in hun eigen omgeving. De kinderen die deelnamen aan CCPT waren bovendien minder agressief en hadden in toenemende mate meer zelfcontrole en konden zich beter in anderen verplaatsen (Wilson & Ray, 2018).

CCPT (Cliënt Centered Play Therapy); kindgerichte speltherapie

 

Zie voor de Algemene voorwaarden, de Beroepscode, het Privacybeleid, de Klachtenregeling, Cookies en Disclaimer de buttons onder de contactgegevens.

Meer weten?

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Neem contact op